Teraz jest N cze 24, 2018 12:02 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 3:30 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 11:07 am
Posty: 1429
jak w euro się nie podoba to może w funtach ;)

WHITE 179,99 GBP
SILVER 279,99 GBP
BLACK 379,99 GBP


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 3:34 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Johnny napisał(a):
te ceny trochę odbiegają od sugerowanych przez producenta na stronie, np. 399 USD za black edition...
450 dolków to już trochę przegięcie... nie ma aż tak wielkich różnic pomiędzy Hero 2 i 3.


Johny
No mnie cena odpowiada ..50$ wiecej nie robi dla mnie roznicy ..podatek i tak musze zapacic ..
A po sprzedazy Hero2 niewiele muszu dolozyc ..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 3:35 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
beemer napisał(a):
Wlasnie dzisiaj sprzedalem Hero 2 i zrobilem pre-order na Hero 3 Black Edition ..
Kamera bedzie 9 Listopada w domu ..

Male sprostowanie do tekstu Krzemienia ..
Tryb 720p to 120 fps ..

120 jest chyba w NTSC a w PAL-u 100 fps

720p

120, 60 fps NTSC

100, 50 fps PAL

YES

YES

Ultra Wide, Narrow*

1280x720 16:9


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 3:46 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
koziarz napisał(a):
beemer napisał(a):
Wlasnie dzisiaj sprzedalem Hero 2 i zrobilem pre-order na Hero 3 Black Edition ..
Kamera bedzie 9 Listopada w domu ..

Male sprostowanie do tekstu Krzemienia ..
Tryb 720p to 120 fps ..

120 jest chyba w NTSC a w PAL-u 100 fps

720p

120, 60 fps NTSC

100, 50 fps PAL

YES

YES

Ultra Wide, Narrow*

1280x720 16:9


No tak ..Przepraszam ...zapomnialem ze to co podales to dane techniczne na PAL ..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 3:48 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 28, 2012 6:15 pm
Posty: 179
beemer napisał(a):
Johnny napisał(a):
te ceny trochę odbiegają od sugerowanych przez producenta na stronie, np. 399 USD za black edition...
450 dolków to już trochę przegięcie... nie ma aż tak wielkich różnic pomiędzy Hero 2 i 3.


Johny
No mnie cena odpowiada ..50$ wiecej nie robi dla mnie roznicy ..podatek i tak musze zapacic ..
A po sprzedazy Hero2 niewiele muszu dolozyc ..


:oops: masz racje, moja matematyka wskazała różnicę 150 USD i to już była przesada :)
faktycznie 50 idzie przeżyć...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 5:52 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1870
Lokalizacja: Kwidzyn
Tak jest pod obrazkiem

HERO3: Black Edition
€449


więc jakieś 1800 złotych


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 7:40 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N lut 07, 2010 8:41 pm
Posty: 2807
Lokalizacja: WWA
ciekawe jaki jest koszt produkcji ? :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 7:51 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2662
Lokalizacja: Poznań
dudopl napisał(a):
ciekawe jaki jest koszt produkcji ? :lol:

10-20$


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 8:04 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Panowie nie zastanawiajcie sie nad kosztem produkcji ..
Kazdy chce zyc..I we frustracje mozecie popasc jak np zastanowicie sie jakie sa koszty produkcji takiego KLIM czu Rukka .lol


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 8:46 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So lut 14, 2009 5:10 pm
Posty: 1996
Lokalizacja: Plymouth/Opole
a ile kosztuje wyprodukowanie litra wódki?
Ciekawa kamerka. daje wiele do myślenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 18, 2012 10:50 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N sie 15, 2010 12:49 pm
Posty: 1438
Lokalizacja: Warszawa
Co ? nic nie zrozumialem z tego co napisaleś.

720p czyli 1280x720 kreci z max predoscia 120,60 fps - nie ma sie to nijak ani do PALa ani NTSC - to sa antyczne formaty ktore juz nie funkcjonuja w internecie. Co prawda gopro jest sprytne i pozwala na rozne predkosci ktorych klatkarz jest bardziej kompatybilny ( latwiej podzielny ) do odtwarzania w tych formatach ale to tyle.


koziarz napisał(a):
beemer napisał(a):
Wlasnie dzisiaj sprzedalem Hero 2 i zrobilem pre-order na Hero 3 Black Edition ..
Kamera bedzie 9 Listopada w domu ..

Male sprostowanie do tekstu Krzemienia ..
Tryb 720p to 120 fps ..

120 jest chyba w NTSC a w PAL-u 100 fps

720p

120, 60 fps NTSC

100, 50 fps PAL

YES

YES

Ultra Wide, Narrow*

1280x720 16:9


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Pt paź 19, 2012 9:13 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sty 19, 2009 8:45 pm
Posty: 2127
Lokalizacja: Warszawa
dopra napisał(a):
dudopl napisał(a):
ciekawe jaki jest koszt produkcji ? :lol:

10-20$

Plus R&D 30-50 USD :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So paź 20, 2012 9:32 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N sie 15, 2010 12:49 pm
Posty: 1438
Lokalizacja: Warszawa
Gopro 3 nie ma teraz konkurencji to juz wszyscy wiedza. Duzym dodatkiem o którym nikt nie mowi jest tryp PROTUNE udostepniony przez producenta

Krotki opis o co chodzi z Protune :


The Protune is still H264, 8 bit but now allows 24P (23.98) recording
The Protune encodes around 35MBps on the Hero2 and a whopping 45+Mbps on the Hero3
The colorspace is NOT locked in – with CamRAW mode – in post the native colorspace starts with a wider gamut than either AdobeRGB or sRGB – why do I care? – better grading.
The Protune is a log file – with automatic lookup LUTs – why do I care? – better grading.
The file does not spend valuable bits trying to make the highlights roll off – as this can now be done in post as you grade and convert from Log. Why do I care? It ekes out the most detail in the highlights
The blacks are not crushed
There is significantly less sharpening applied
There is less noise reduction applied
It uses the full YUV 0-255 code range to push as much to post as it can
It has automatic and now manual white balance – so you can for the first time lock in a white point in camera, but then vary it in post
Due to the maximum encoding nature of Protune – the WiFi is turned to black during record time – since it can not make a Protune file AND a low res WiFi feed to your iPhone and iPad simultaneously
In Protune, you can record two hours on one 32GB SD card.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So paź 20, 2012 11:42 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt lip 01, 2011 11:25 pm
Posty: 468
Sikorp napisał(a):
dopra napisał(a):
dudopl napisał(a):
ciekawe jaki jest koszt produkcji ? :lol:

10-20$

Plus R&D 30-50 USD :wink:


plus 25% rocznie dla inwestorów VC :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Cz paź 25, 2012 3:58 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sty 19, 2009 8:45 pm
Posty: 2127
Lokalizacja: Warszawa
Arkan napisał(a):
plus 25% rocznie dla inwestorów VC :evil:

Hmmm ... raczej not less than 30% :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL