Autor |
Wiadomość |
cezerian
|
Tytuł: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: N lut 07, 2016 3:32 pm |
|
Dołączył(a): So lis 07, 2015 2:39 pm Posty: 128 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
Z cyklu: Jednodniowa wycieczka wokół komina: Obrowo : Pozycja Rytel [ img ]Kilka faktów:Polski schron bojowy z 1939 r. Jest on elementem planu ufortyfikowania rubieży polsko-niemieckiej. Tzw. Pozycja Rytel, czyli sześć żelbetowych schronów usytuowanych wzdłuż południowo-wschodniej krawędzi bagnistej doliny rzeczki o nazwie Wytrych. Źródło: http://www.polskaniezwykla.pl/web/place ... ronow.htmlJeśli się jedzie od strony Bydgoszczy, to trasa bardzo fajna, bo można jechać lasami wokół Zalewu Koronowskiego. [ img ]Bunkier nr "6". Niestety z braku czasu, nie udało się nam znaleźć wszystkich bunkrów. Dlatego pewnie tam jeszcze wrócimy. [ img ]Kiełbaska z ogniska tego dnia smakowała lepiej, niż najlepsze danie w restauracji :) [ img ]
Ostatnio edytowano N lut 07, 2016 9:33 pm przez cezerian, łącznie edytowano 2 razy
|
|
Góra |
|
 |
maciejś
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: N lut 07, 2016 6:03 pm |
|
|
|
Góra |
|
 |
apex
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: Pn mar 07, 2016 5:56 pm |
|
Dołączył(a): Pn paź 06, 2008 8:17 am Posty: 408 Lokalizacja: WROCŁAW
|
|
Góra |
|
 |
sylwester
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: Pn mar 07, 2016 6:58 pm |
|
Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm Posty: 1917 Lokalizacja: Kwidzyn
|
|
Góra |
|
 |
cezerian
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: So mar 19, 2016 8:12 pm |
|
|
Nie zrobiłem tego dnia zbyt dużo fotek i niespecjalnie mam się czym pochwalić :oops: , ale kilka dodatkowych z tego dnia. [ img ][ img ][ img ][ img ]
|
|
Góra |
|
 |
Jac
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: So mar 19, 2016 10:38 pm |
|
Dołączył(a): So mar 14, 2009 8:04 am Posty: 496 Lokalizacja: Słomianki k. Babilonu
|
A co Ty w tej walizce wozisz? Kanapki, czy co? J.
|
|
Góra |
|
 |
cezerian
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: N mar 20, 2016 11:14 am |
|
|
No no, tylko bez takich... z szacunkiem do mojego kuferka :wink: Dzielnie wozi wszystko, co do niego wrzucę. Tamtego pamiętnego dnia bez uszczerbku przetransportował: - kilo zwyczajnej, - chleb, - wodę, - gary, i kilka innych drobiazgów :lol:
|
|
Góra |
|
 |
Carlos69
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: N mar 20, 2016 5:30 pm |
|
Dołączył(a): N lut 08, 2015 2:08 pm Posty: 430 Lokalizacja: Radom
|
Też miałem spytać o ten kuferek. :D
Jeśli jest na jakimś zatrzasku to ok. Jeśli przykręcony śrubami, to z całym szacunkiem do kuferka ale h..j go szczeli przy pierwszej glebie. :D
|
|
Góra |
|
 |
cezerian
|
Tytuł: Re: Kujawsko-Pomorskie : Obrowo : Pozycja Rytel Napisane: N mar 20, 2016 9:27 pm |
|
|
Dlatego jak jadę "orać pola", to nie zakładam kufra. Za to jak jadę bardziej turystycznie, to sprawdza się świetnie. IMHO lepiej chroni zawartość niż np. torba. Kuferek jest na zatrzasku, ale to klasyczne mocowanie GIVI i nie "puści" przy upadku (przynajmniej wg mnie nie jest tak zaprojektowane). Nie mniej jednak kilka mniejszych gleb już przeżył i ma się dobrze, ale zgoda, przy nieszczęśliwym upadku może go zaboleć.
|
|
Góra |
|
 |