Autor |
Wiadomość |
newbie007
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pt kwi 05, 2013 8:24 pm |
|
Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am Posty: 1340 Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
|
No problem. Az sie dziwie, ze ta publikacja jest tak malo popularna.
|
|
Góra |
|
 |
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 9:10 am |
|
honorowy bajkopisarz forumowy |
Dołączył(a): N maja 09, 2010 7:51 am Posty: 563 Lokalizacja: Chorzów
|
newbie007 napisał(a): No problem. Az sie dziwie, ze ta publikacja jest tak malo popularna. :mrgreen: Ano takie czasy.... Grzebiemy w necie, łykamy wszystko co Google wyrzyga, a na czytanie książek nie mamy ochoty ani czasu :lol:
|
|
Góra |
|
 |
newbie007
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 9:13 am |
|
Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am Posty: 1340 Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
|
Do Ciebie to ja bede mial romans maly, bo ogladam filmy na YT i kilka pytam mam, ale najpierw robote musze ogarnac. :)
|
|
Góra |
|
 |
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 9:27 am |
|
|
newbie007 napisał(a): Do Ciebie to ja bede mial romans maly :shock: ...ale ja hetero jestem... :lol: Dawaj na PW albo 796 siedem cztery 4 zero 8 dziewięć
|
|
Góra |
|
 |
Dominik
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 9:44 am |
|
Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am Posty: 1611 Lokalizacja: Częstochowa
|
Narazie śniegi nie pozwalają "zobaczyć" dróg. Przesunęliśmy termin rozmów z urzędnikami na koniec kwietnia.
|
|
Góra |
|
 |
johnmichael
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 11:55 am |
|
Dołączył(a): So lut 14, 2009 5:10 pm Posty: 1996 Lokalizacja: Plymouth/Opole
|
Ja niechlubnie się przyznam, że dwa lata temu przejechałem czerwony rowerowy od Krakowa do Bobolic. Resztę do Olsztyna przejechałem asfaltem bo dzień mi się kończył. Jechałem bardzo turystycznie, spokojnie i powoli. Zatrzymywałem się w ciekawych miejscach i na małe odpoczynki. Spotkałem może ze trzech rowerzystów. Po niektórych wypowiedziach widzę, że zaraz spadną na mnie gromy, ale cóż poradzić. Ta wycieczka wryła mi się mocno w pamięć. Cieszę się, że Dominik nie pogrzebał pomysłu legalnego szutrowego szlaku przez Polskę. Od czegoś trzeba zacząć i Jura jest świetnym początkiem. Może ktoś się weźmie za 'dołożenie' kolejnych odcinków na północ. Gadanie typu, nie bo będą ryć i zjeżdżać ze szlaku jest bez sensu. Ci, którzy ryją, ryć będą i nie sądzę by chciało się komuś specjalnie jechać na wytyczony szlak by tam to działanie uskuteczniać. W Polsce brakuje legalnych, przeznaczonych dla nas tras. Powodzenia Dominik!
Pozdrawiam, JM
|
|
Góra |
|
 |
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Pn kwi 08, 2013 12:13 pm |
|
|
johnmichael napisał(a): Po niektórych wypowiedziach widzę, że zaraz spadną na mnie gromy, ale cóż poradzić. Ta wycieczka wryła mi się mocno w pamięć. Cieszę się, że Dominik nie pogrzebał pomysłu legalnego szutrowego szlaku przez Polskę. Od czegoś trzeba zacząć i Jura jest świetnym początkiem. (...) No coś Ty, jakie gromy. Też próbowałem kiedyś przejechać ten szlak, ale gdzieś koło kopuł RMFu zatrzymał mnie jakiś głupi i nadgorliwy leśnik, z resztą bezprawnie. Wyłgałem się bez problemu, ale wycieczkę mi zepsuł. Dlatego lubię jeździć tak, żeby mnie ,,byle łajza z kontroli nie wzięła za tyłek'' i pomysł na legalny szlak cholernie mi się podoba.
|
|
Góra |
|
 |
mario_DR350
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Cz kwi 11, 2013 4:56 pm |
|
Dołączył(a): Cz maja 06, 2010 8:17 pm Posty: 131 Lokalizacja: Katowice
|
Też przejechałem kilka odcinków trasy rowerowej i akurat nie spotkałem nikogo na rowerze.Trasa fajnie poprowadzona i ma nie eksploatowana w pełni swoich możliwości,bo ruch na niej raczej mizerny.Ale co do trasy dla enduro to jura ma potencjał który warto wyłuszczyć w magistracie:) Gdyby nawet trzeba było wnieść jakąś sensowną opłatę za przejazd to chętnych by nie brakowało.Mam nadzieję że nie będzie formalnych przeszkód żeby to ruszyło z miejsca.
|
|
Góra |
|
 |
Dominik
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt kwi 30, 2013 8:15 am |
|
|
Może ktoś ma ochotę pomóc trochę przy szlaku? Będę jeździł na moto cały czwartek i piątek (2-3 maj). Start Olsztyn.
|
|
Góra |
|
 |
sowizdrzal
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt kwi 30, 2013 6:21 pm |
|
|
Dominik napisał(a): Może ktoś ma ochotę pomóc trochę przy szlaku? Będę jeździł na moto cały czwartek i piątek (2-3 maj). Start Olsztyn. Konkrety daj na priv; [...] EDIT: W piątek ma lać, chętnie umówię się na czwartek od wczesnego ranka.
|
|
Góra |
|
 |
mario_DR350
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt maja 07, 2013 10:27 am |
|
Dołączył(a): Cz maja 06, 2010 8:17 pm Posty: 131 Lokalizacja: Katowice
|
sowizdrzal napisał(a): Dominik napisał(a): Może ktoś ma ochotę pomóc trochę przy szlaku? Będę jeździł na moto cały czwartek i piątek (2-3 maj). Start Olsztyn. Konkrety daj na priv; [...] EDIT: W piątek ma lać, chętnie umówię się na czwartek od wczesnego ranka. Dało radę objechać po tych deszczach jakiś fragment szlaku???
|
|
Góra |
|
 |
luk2asz
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt maja 07, 2013 10:36 am |
|
Dołączył(a): Pt lip 30, 2010 9:34 pm Posty: 46 Lokalizacja: Krakoff
|
Dominik napisał(a): Może ktoś ma ochotę pomóc trochę przy szlaku? Będę jeździł na moto cały czwartek i piątek (2-3 maj). Start Olsztyn. Jeżeli będziesz jeszcze jeździł i potrzebujesz "pomocy" to się piszę. Latam tam czasami, bliżej Krakowa, trochę śladów zrobiłem.
|
|
Góra |
|
 |
koziarz
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt maja 07, 2013 10:38 am |
|
Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm Posty: 1237 Lokalizacja: Małopolska
|
|
Góra |
|
 |
joy4
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Wt maja 07, 2013 4:44 pm |
|
Dołączył(a): Wt cze 21, 2011 5:12 am Posty: 2 Lokalizacja: Sosnowiec Czeladź
|
Witam. Również moge wspomóc kolegów z tym szlakiem.
Pozdrawiam.
joy4
|
|
Góra |
|
 |
Dominik
|
Tytuł: Re: Szlak Orlich Gniazd 4X4 / enduro Napisane: Śr maja 08, 2013 10:05 am |
|
|
Jeździłem w deszczu całą środę i czwartek. Północna część objechana.
|
|
Góra |
|
 |